
Varför gröna tak?
Förutom det visuellt uppenbara, att gröna tak ofta är vackrare än plåt eller takpannor så är de positiva effekterna med gröna tak så många fler. Fastighetsägare, städerna och klimatet tjänar alla på att hållbara lösningar flyttar upp på taken.
Vi på Urbangreen driver utvecklingen kring hur vi kan få in mer grönska i våra städers byggnation. Vi arbetar idag aktivt tillsammans med byggbolag, arkitekter, fastighetsutvecklare och fastighetsägare med dessa frågor.
Vi har stor know-how om hur gröna lösningar för stadsmiljö måste utformas för att både bidra med miljöeffekter, följa föreskrifter, uppnå social vinning och ökade intäkter för fastighetsägare.

Varför använda gröna lösningar?
- De förbättrar vårt dagvattensystem. Det finns olika typer av uppbyggnader som håller olika mycket vatten.
- De kan rena luft och vatten.
- De kan minska de urbana värmeöar.
- De kan minska buller.
- De kan bidra till att takens tätskikt får en längre livslängd.
- De är innovativa och kreativa lösningar. ( Bra miljömässigt samt finansiellt)
- De kan förbättra och bibehålla bestående biodiversitet.
- De kan vara bra för människans hälsa.
- mm
…och det är otroligt vackert!
Områden vi kan hjälpa till med

Dagvattenhantering
Ett av dagens problemområden i våra städer är att klimatförändringarna ger oss ökade och kraftigare skyfall. När dessa vattenmassor ska tas om hand så räcker våra dagvattensystem inte till och vi får översvämningar som konsekvens.
Läs mer
Biologisk mångfald
Vi på Urbangreen arbetar aktivt med biologisk mångfald genom att utveckla nya gröna produkter som gynnar insekter, bin och andra arter som annars skulle lämna våra städer.
Läs mer
Heat Islands – Urbana värmeöar
Det finns flera orsaker till att Urban Heat Islands, dvs. Urbana värmeöar bildas. Vi kan hjälpa er med att minska dessa!
Läs mer
Agenda 2030
Läs mer
Fastighetsförädling
Vi har hjälpt många fastighetsägare med både mindre och större projekt inom fastighetsförädling och vet vilka medel som kan lyfta en takterrass eller innergård.
Läs mer
Grönytefaktorn
Städer och annan infrastruktur byggdes ut under en lång tid utan att ta hänsyn till de gröna, byggdes det en planeringsmodell Grönytefaktor.
Läs mer
3-30-300
År 2021 lanserades 3-30-300 regeln som en riktlinje för hur städer bör växa. Skaparen av denna riktlinje är Cecil Konijnendijk.
Läs mer
Hälsa – ljud och buller
Grönska i allmänhet, inkluderat gröna tak som Takparker och gröna Innergårdar, hjälper till att dämpa ljud och buller.
Läs mer