Kan man lägga sedum på vintern?

På Urban Greens stora produktionsanläggning i Vislanda lämnar  transporter med sedum och ängsmattor lämnar anläggningen trots att vintern är i antågande. Vi märker dock att inte alla vet att det går att montera sedum på tak även på vintern. Därför har vi passat på att intervjua Urban Greens försäljnings- och produktchef, Marcus Edvinsson för att reda ut sedumbegreppen.

Hur länge kan sedum egentligen levereras?
– Så länge det är frostfritt nere i Småland så kan vi skörda och därmed också leverera ut till alla byggen som vill ha sedum. Nu har vi dessutom skördat sedum i förväg som väntar på beställningar och leveranser. 

Vilka temperaturer behöver det vara för att kunna lägga sedum på tak?
– Sedum kan läggas i alla temperaturer, även i minusgrader. Så våra och våra kunders byggen kommer att rulla på och sedumbeklädas lång tid framöver.

– När vi inte längre kan skörda så fortsätter vi att hjälpa våra kunder att lägga miljötak där sedum växer upp på sikt. Där ser vi att efterfrågan fortsätter att växa också.

Hur mycket sedum har ni till försäljning just nu?
– Massor! Vi har utökat vår odlingsanläggning i år och har färdigt sedum att leverera och massor som växer så att vi också kan leverera till nya projekt tidigt nästa år.

Och vilket är de största fördelarna med att lägga sedum på tak, skulle du säga?
– Att det fördröjer dagvattnet i större utsträckning än vad LOD kräver, att det sänker temperaturen i och runt fastigheten och att det såklart är otroligt vackert.

Vill du beställa sedum eller få en offert – kontakta oss gärna!

Försäljnings- och produktchef: Marcus Edvinsson
+46 (0)70 421 99 88 / marcus.edvinsson@urbangreen.se

Försäljning/Projektledning: Jörgen Lundberg
+46 (0)76 815 94 20 / jorgen.lundberg@urbangreen.se

Försäljning: Mikael Post
+46 (0)70 550 70 23 / mikael.post@urbangreen.se