NCCs huvudkontor vegetationstak & Brf Herrjärva Innergård

-vegetationstak i form av Taklandskap på terrasser-

NCC:s huvudkontor  är en grön byggnad med vegetationstak. Kontoret har plats för 800 medarbetare utgör knappt 17 000 kvadratmeter av ytan i kontorsprojektet K12. Vid utvecklingen av det nya huvudkontoret har NCC haft stort fokus på att skapa en effektiv arbetsmiljö som är anpassad till ett projektbaserat, digitalt arbetssätt över både organisations-, regions- och landsgränser. Även hälsa och ett hållbart arbetsliv står i centrum för byggnationen. Som en del av detta ingår vegetationstak i form Taklandskap i projektet.

Sommar 2022 Herrjärva, vegetationstak

 

Urbangreen fick förtroendet att som underentreprenör bygga vegetationstak i form av  taklandskap på fyra olika terrasser på våning 8 samt 9 samt en grönskande innergård. Numera hittar man vegetation som sedum, planteringslådor med växter och ett hållbart trädäck, utan skadliga tungmetaller på alla nivåer.

 – Innergård –

Innergården är som en grön oas mellan de runtomliggande högre byggnaderna. Den består av planteringslådor med växter, spaljéer, växtvajrar med klätterväxter, bänkar, trätrall, cykelställ samt en liten lekplats. Brf Herrjärvas innergård är till för bostadsrättsföreningens medlemmar.

Härrjärva innergård

Urbangreens del av projektet byggdes under februari – juni 2019

Planteringarna ritades av NCCs egen landskapsarkitekt