Mästerhuset

I september 2022 påbörjade vi vårt arbete som totalentreprenörer för uppdateringen av Mästerhusets takpark, Mäster Samuelsgatan 17. Takparken ligger på 9:e våningen mitt i Stockholms hjärta och har en 365-graders utsikt.  Det har varit en lång och spännande resa och vi alla ser fram emot det spektakulära resultatet!

Visionsbild Karavan Landskap

Visionsbild: Karavan Landskap

Mästerhuset 2022-2023

Vi på Urbangreen började under 2022 med att projektera och samtidigt riva, lyfta ner och sortera befintligt material. En del av materialet fräschades upp och återanvändes till den nya takparken. Därefter påbörjades återuppbyggnaden av den ca. 2000 m2 stora takparken, där vi byggde, anlade och planterade olika element. Detta är ett arbete som fortfarande pågår, men där vi snart är klara (beräknat mitten av maj 2023).  Vi har under denna byggperiod arbetat med många utvalda UE för att få fram det önskade resultatet.

Takparken är unik och består bland annat av paviljonger, pergola, bar, kantstål med planteringar, trätrall, yogayta, sittbänkar samt sedum- och sedumört ytor. I detta projekt har vi verkligen använt kvalitativa material och produkter då vår kund verkligen har varit engagerad och kvalitetsmedveten i sitt val av material och utförande.

Färgtonerna är stilrena. Den återkommande färgen är olika nyanser av brunt med hjälp av bland annat corten, och med en grönare ton på paviljonger och detaljer. Kunden har även valt att använda sig av många vintergröna växter.

Visionsbild Karavan Landskap

Visionsbild: Karavan Landskap

Kommentarer

Jens som är säljare och projektör för Urbangreen säger detta om Mästerhusets nya Takpark:

” Det finns många wow faktorer, till exempel paviljongen, baren, trä-däcket i thermo-ask. Ja, det finns väldigt många vackra och genomtänkta element. Många genomarbetade detaljer gör detta tak till Stockholms vackraste utsiktsplats. Jag tycker det är den mest extrema takparken vi hittills byggt både i utförande och materialval!”

Louise, entreprenadchef för Urbangreen säger:

”Detta är ett unikt läge med en spektakulär vy över hela Stockholm. Själva takparken har en smart rumslighet som både ger möjlighet till avskildhet och att samlas i större grupper. Dessutom kan man välja sol eller skugga, ute eller inne. Och som vanligt när det gäller takparker så infinner sig här ett skönt lugn – ostört från stadens ljud och trafik.”

David Ohlsson projektledare för Urbangreen säger:

”Wow faktorn i projektet är utsikten! Takparken har många olika häftig element som behöver upplevas på plats! Ljudsystemet är lackat i en specialkulör, vi har pergola med öppningsbara tak, en bar, yogaytor, fina växter mm.”

Kort fakta:
Kund: Pembroke Real Estate 
Arkitekt: Marge Arkitekter AB
Landskapsarkitekt: Karavan Landskap AB
Totalentreprenör: Urbangreen
Byggperiod: september 2022 – mitten av maj 2023
Plats: Stockholm
Endast tillgänglig för hyresgäster i byggnaden.

Tack för gott samarbete – Pembroke Real Estate, Marge arkitekter, Karavan landskap, DO Konsult AB, Edina stensättning, Hotec AB, Nymans EL, Rörgruppen, . Upplandskranar/binsell, Bara mineraler, ABT, Beijer Bygg, Stångbyplantskola och alla andra inblandade i projektet!