Kv. Hägern

Kv. Hägern en kort bakgrund

Kv. Hägern ligger mitt i Stockholm och består av två delar, Hägern större och Hägern mindre. Redan på 1700- talet fanns namnet på kvarteret utsatt på Stockholmskartan. Detta är ett kvarter med en lång och gedigen historia som genomgått både namnbyte och ombyggnationer.  Som många historiska byggnader är flera hus kulturhistoriska och därmed märkta.

kv Hägern

Kv. Hägern och Urbangreen Innergård

Innergården som revs gjordes om och delas idag av två hyresgäster med en passage mellan dem. Arbetet på Innergården utfördes åt  AFA Fastigheter.  Hela vårt jobb började med att vi fick riva den befintliga Innergården för att sedan bygga upp den till en modern, social och grön yta. Idag är det en liten oas mitt i Stockholmcity där hyresgästerna kan få njuta av en stunds stillhet.

kv Hägern

Vi har byggt en trall på en del av ytan där vi satt en större planteringslåda med en spaljé som avskiljare. Känslan är att trallytan delas in i två rum. I planteringslådan finns både lågväxande vegetation samt klätterväxter. Den gröna spaljén gör båda sidorna ombonad och ger innergården sin speciella karaktär . Vi monterade även sedum på projektet samt hjälpte vi till med växtval och själva planteringen utav växterna.

kv Hägern

Extra på Kv. Hägern

Vår kund har själva  adderat möblemang för att hyresgästerna ska kunna njuta av sin innergård samt har de även en grillbänk. Utöver detta har utsmyckning med urnor och växter placerats ut.

 

Kv Hägern

Har du frågor eller funderingar om vilka lösningar som använts vid det här bygget? Kontakta då vårt team. Kontaktuppgifter hittar du här.

Läs gärna mer om: