Vårt nya projekt –  Klamparen

Vårt senaste projekt är nu igångsatt i Stockholm. Det är en takpark på 650 m2 med en umgängesyta samt  1200 m2 sedum. Vi har pratat med Jens för att få höra lite mer om takparken.

Äng

Berätta om Projektet!

Takparken består av 650 m2 trall med pergola och sittytor. Växtbäddarna är integrerade med pergolan och en ny-designad bänk. Det går växtbäddar runt det södra ovala trapphuset, som avslutas med en sitt-bänk som följer trapphusets kontur. Under en mindre pergola finns en köksbänk i granit med integrerad vask och blandare. Köksbänken är designad för att kunna rymma catering-vagnar för event. Vi har tagit fram nya bänkar, sitt-konsoler, pergola och växtkärl till projektet. Det är en ”One of a kind” takpark som byggs!

Vilka kan nyttja taklandskapet?

Det är en icke publik takpark, som endast är till för hyresgäster i fastigheten.

Vad gör Klamparen till ett speciellt taklandskap?

Taklandskapet ligger på 12:e våningen och utgör en magnifik utsiktsplats på Flemminggatan 14 i Stockholm.

Med designen, layouten och de nya detaljerna, speciellt framtagna för detta projekt, har vi utformat en  unik takpark i Stockholm som ingen annan takpark utseendemässigt kan mäta sig med.

Vilka utmaningar har ni behövt lösa?

Utformningen har behövt möta den viktupptagning som finns i byggnadens pelare och balkar. De tre pergola som ska byggas, vilar på 20 st punkter rakt ovanför bärande balkar i konstruktionen. Vi har behövt ta fram en ny typ och form av soffa/bänk i en stål-konsol som ska monteras i kantstödet till planteringen i pergolan. Bänken har integrerade bord  samt konsoler för el-uttag, som även dessa är speciellt konstruerade för Klamparen. Bakom bänken har vi tagit fram en konsol för ståbord, som är reglerbar i höjd. Även konsoler till bänken runt trapphuset är unika, då det är en rund form som ska följas samt att djupet på bänken inte är konstant. Vi har även fått lösa serveringsdisken för att möta vikt och höjder, samt att vask och blandare ska integreras i granitskivan som placerats ovanpå ett rostfritt stativ. Vi kommer laser-skära ut en corten-plåt med en sky-line som kommer pryda framsidan av serveringsdisken. El-och vattendragning sker under bärlaget och vi har tillsammans med beställaren valt en kärn-furu som trall för att klara av miljön uppe på taket.

Vad ser du mest fram emot att se färdigställt?

Det jag ser mest fram emot ät när pergolan är byggd och den nya bänken är monterad mot kantstålet. Det är många unika produkter vi har fått konstruera till det här projektet. Så det ska bli fantastiskt att få se byggnationen ta form!

Bi på blomma

Kort fakta:

Namn: Klamparen

Plats: Stockholm

Upphovsman: Johan Paju

Byggherre: KLP Fastigheter AB

Storlek: 650 m2 takpark med umgängesyta + 1200 m2 sedum

Tidsperiod – (börjar -räknar med att vara klar): Byggstart v9 – Inflyttning Juni 2022

 

Vill du ha veta mer om Taklandskap kontakta våra säljare!

Läs hela pressreleasen här!