Klamparen

Klamparen i Stockholm är ett modernt p projekt inom grön arkitektur som var färdigställt i juni 2022. Byggherren i detta projekt var KLP Fastigheter AB och för arkitekturen stod Johan Paju.

Albano äng

Kort om Klamparen – Takpark

Det är en grön takpark på 650 m2 med en umgängesyta samt 1200 m2 sedum.  De gröna taken och takparken ligger uppepå 12 våningen och därmed har man en vacker utsikt över Stockholm från taket.  De är inte tillgänglig för allmänheten men byggnadens hyresgäster har tillgång till den nya moderna Takparken.

Klamparen Stockholm

Klamparen -utseende

Takparken består av trall, (kärn-furu) med 3 pergola monterade i mitten på taket i en lång rad. Runt pergolan finns sittytor. Till detta projekt har Urbangreen tagit fram en ny sittmöbel, den vi just nu kallar ”Stockholmsbänken”. I bänken finns integrerade bord och eluttag, allt för att hyresgästerna ska kan kunna använda takparken på många olika sätt som möjligt. De kan till exempel ta med arbetet upp på taket under vackra dagar, dricka en kaffe i pausen, äta sin lunch, vila  eller helt enkelt umgås. Ett annat unikt attribut är att vi byggt en serveringsdisk med vask och blandare, detta betyder att event kan hållas på takterrassen.

Dessutom  finns växtbäddar som mjukar upp takparken och gör miljön grönare för oss människor, djur och insekter. De 1200m2 gröna taken med sedum hjälper också dagvattenhanteringen och ger liv åt den biologiska mångfalden.

”Det är en ”One of a kind” takpark som byggs!”  säger Jens Clausen

Klamparen Stockholm 3.6 2022

Hela intervjun med Jens om Klamparen hittar du här!

Kort fakta:

Namn: Klamparen

Plats: Stockholm

Upphovsman: Johan Paju

Byggherre: KLP Fastigheter AB

Storlek: 650 m2 takpark med umgängesyta + 1200 m2 sedum

Tidsperiod – (börjar -räknar med att vara klar): Byggstart v9 – Inflyttning Juni 2022

Läs gärna mer om: