2021 – Slutet och början

Det har på många sätt varit ett händelserikt år för Urbangreen. Vi gick förväntansfulla in i 2021 och började året med att montera taklandskap! En kall men bra upplevelse!

Vi blev fler och välkomnade nya medarbetare; Annette, Gary, Tobias, Thomas och Jens in vår UG familj.

Nya ägare

Det första och andra kvartalet kom med flera överraskningar. Urbangreen köptes upp av Nordic Waterproofing  och vi fick en ny VD, Johan Ljungberg. Precis som med alla förändringar tog det lite tid innan organisationen satte sig men med den höga kompentensen inom företaget gick det smidigt.

Projekt

Många offerter skickades ut till kunder och jobb erhölls. Vi fick entreprenadjobb, materialorder och nya kunder, kul!  Affärerna rullade in och i den här vevan erhöll vi projektet Kungspassagen i Uppsala, vilket stod färdigt nu hösten 2021. Vårt mest nordliga taklandskap…. ÄN så länge. Projektet var ett spännande taklandskap med bla. planteringar, gym, pergola mm.

Klimatförändringar

Ser man till vädret detta år har det varit väldigt föränderligt. Vi har haft snö, storm och STORA översvämningar. Det vi på Urbangreen försökte trycka på är att gröna tak fördröjer vatten och är ett smart val utifrån ett dagvattenhållande perspektiv. Vi är glada att så många av er har valt våra gröna taklösningar och vem vet, nästa år hoppas vi på en ökning av gröna tak och då naturligtvis färre ”nakna” tak.

UG inifrån

Våra medarbetare har gjort ett fenomenalt jobb. I ur och skur, sol och snöfall har alla kämpat för att uppnå ett gott resultat.  På vår produktion i Vislanda fick vi äntligen igång vår nya upptagare!

Vi påbörjade ett projekt i år som gått ut på att ni och vi ska lära känna oss lite bättre. Tre snabba frågor har vi ställt till vår personal på Urbangreen och som ni märker börjar veckorna ta slut, men projektet kommer att fortsätta nästa år!

Några av våra medarbetare som varit med i projektet så här långt!

Vinnande projekt

Som grädde på moset har vi fått utdelning på arbetet vi gjort i form av delaktighet i olika prisutdelningar. Hatten av för alla duktiga kollegor som bidragit till att projekten blivit möjliga att genomföra.

Kunskapshuset uppe i Gällivari vann-  årets arkitekturpris 2021.

Sergelhuset i Stockholm vann – Scandinavian Green Roof Award 2020.

Vårt dagvattentak som är en del utav nollenergihotellet i  Solna vann pris-  House of choice årets BREEAM-byggnad 2021

AMAZING! Även om prisutdelningar är något extra är vi stolta över alla våra kunder som valt gröna lösningar för att bidra till en bättre miljö för oss nu och för generationer i framtiden.

Pandemi

Corona har varit vår ständiga följeslagare, men under året lättades restriktionerna och vi fick äntligen chansen att träffa varandra och våra kunder/leverantörer (under säkra omständigheter såklart). En enkel företeelse många saknat! Vi lever i en osäker tid där vi måste ta hand om oss själv och andra, visa hänsyn och ta ansvar.

UG- the movies

Under hösten har vi jobbat fram två filmer för våra taklandskap som nyligen har lanserats och som kommer i två exemplar, UG Taklandskap – the movie och den andra UG Taklandskap- the short movie. Här ser ni våra filmer!

UG Taklandskap- the short movie

 

UG Taklandskap- the movie

Urbangreen + Veg Tech AB blir ett

Tillsammans under namnet Veg Tech är vi starkare och kommer med förnyad energi ta oss an det nya året. Från den första januari 2022 kommer Urbangreen bli Veg Tech AB, MEN var inte rädda – Urbangreen försvinner inte utan kommer att bli ett varumärke som tillhör Veg tech AB. Spännande, eller hur?! För våra befintliga trogna kunder kommer det i första hand innebära att när ni ringer svarar vi ”Hej, det är XY på Veg Tech. Med andra ord kommer ni behålla samma kontaktpersoner som ni haft.

Gott Nytt År önskar vi på Urbangreen!

Till slut vill vi tacka alla igen, kunder, leverantörer, samarbetspartners, kollegor och följare för att ni har varit med oss ännu ett år! Vi uppskattar er, glöm inte det. Vi hoppas såklart att ni följer med oss på vårt nya äventyr!

De två senaste åren i bilder!

Följ oss om dagarna!