Offertförfrågan - Urbangreen

Inspiration och casestudies

Här har vi samlat inspirerande projekt.

How Writing Companies Help Students Det är både projekt som vi har genomfört och andra där vi inte har varit delaktiga. Samlingen är till för att du ska få idéer om vad vi kan göra tillsammans. Vi ser oss inte som konkurrenter till de andra projekten utan vi ser upp till dem som inspirationskällor.


Sveavägen 44

Upphovsman: Landskapsarkitekt MSA Johan Paju, URBANGREEN
Handläggande arkitekt: Sofia Fors Szuba
Medverkande arkitekt: Emil Gottberg
Byggherre: Diligentia

Taklandskapet är ca 0,3 hektar, lika stort som Hötorget.
Takparken är ett levande landskap som består av hela biotoper (växtsamhällen) anpassade efter platsens förutsättningar. Jordmånen är grund och platsen karg vilket gör att bara vissa växter trivs här.

Buy A College Paper Online De tre biotoperna är: Krattskogen – en lågvuxen buskskog med mestadels ek och olika blommande brynväxter. Torrängen – En karg rik blommande örtäng med växter som gulmåra, prästkrage och olika violer. Klapperstensfältet – En mycket mager hällmark med sten, grus och tåliga fetbladsväxter.
Växterna är hämtade från typiskt vindpinade, torra och utsatta lägen i landskapet; branter i fjällen, ytterskärgården eller karga torra ängar på Gotland. Allt är valt eftersom ett tak i centrala Stockholm har samma förutsättningar. Enda skötseln över året är en slåtter på sensommaren efter fröspridningen. Ingen vattning förutom det naturliga regnet. Allt är i ständig förändring precis som i naturen.

Taklandspaket blir en naturlig del av centrala Stockholms grönstruktur. På taket är ett 70-tal olika arter planterade. En del av Stockholms taklandskap Alla vistelseytor på taket är formade som stora träflak som sitter samman i en slinga. En stor sittmöbel att slå sig ned på med lunchmackan. Ta av dig skorna och stoppa tårna i naturen!

Formgivningen hämtar sin inspiration från de olika vinklarna på Stockholms takåsar. Ett spel med linjer och trianglar öppnar sikter och bjuder in omgivningarna. Det känns som att vandra lite lätt ovanpå stan!

Transparenta träribbverk skapar rumslighet, vindskydd och räcken runt om vandringen. Det fungerar också att skydda vissa delar av naturen från slitage och ytor där humlor, småfåglar och bin bor.
Vi har skapat massor av sittplatser i olika lägen runt om på taket, vissa skyddade i lä med morgonsol, andra ut mot kanten och vinden. Alla kan hitta sin plats efter behov.
Det är en speciell upplevelse att komma upp i Stockholms Taklandskap oavsett tid på dygnet eller års- tid. Det är lite som att kliva ut på kalfjället efter att man kämpat sig upp från fjällbjörkarna. Panoramat öppnat sig...

My Favorite Holiday Essay TAKLANDSKAPET är norra Europas enda helt naturliga biotoplandskap på ett tak i en central stadskärnan. Ja! Kanske till och med det enda i världen?

Läs mer om projektet här

HG7

Upphovsman: Landskapsarkitekt MSA Johan Paju, URBANGREEN
Medverkande: Landskapsarkitekt MSA Sofia Fors Szuba
Byggherre: Oscar Properties

Do Your Homework In German 6 Nya bostadshus av 6 olika arkitekter byggs i två kvarter i sista etappen av hammarby sjöstad. Vi har skapat en ny sorts hybrid som bryter gränsen mellan platsen, passagen och gården.
Vi kallar den gårdstorg.

Den tar upp en tradition från städer som Lyon i Frankrike där publik rörelse silar in genom kvarteret. Vi vill att stadens liv och puls rinner in och livger inkråmet i kvarteren.

Get Essays Marked Online Ett stadsgolv av kalksten rinner in och flyter ned för trappor och platser. Runda kroppar av trä formar en vindlande rumssekvens kring sig. Här möts man och rör sig. Träden står i torgytan. I trärundlarna slår man sig ned och träffas, äter tillsammans eller läser en bok. Med tiden klänger växterna in mellan ribborna och träden sträcker på sig. Kalkstenen får en patina. Ett stadsrum har börjat växa med tiden.

Läs mer om projektet här

ZAC, Chartier Dalix Architectes

This is not an URBANGREEN project but we found it very inspiring and well done.

Define Prolific Dissertation Location: ZAC seguin rive de seine boulogne-billancourt, France
Contractor: SAEM val de seine
Company: bouygues ouvrages publics
Architect: Chartier Dalix Architectes
BET: EVP [structure], CFERM [fluids], f. bougon [eco], f. boutté [hqe], A.E.U. [ecologist], biodiversita [biodiversity]

In the western suburbs of Paris, french practice Chartier Dalix Architectes has completed a primary school topped with a large green roof. Conceived as an ‘elevated landscape’, the project seeks to introduce elements of the natural environment to an urban context.

Essay Papers On Psychology The scheme involves two structures: A school with eighteen classrooms, and a sports facility that is open for local residents. The public gymnasium rises to a height of 12 meters, while educational spaces are primarily housed on the ground and first floors, before rising progressively to the third storey.

http://www.latestrecipes.net/essay-importance-following-orders/ Essay Importance Following Orders A mineral wall connects the two buildings, forming the boundary of the plot. this living wall is made from prefabricated concrete blocks, whose indentations provide new environments for both vegetation and wildlife. the staggering of these large bricks increases the types of potential habitat for the different species expected on the site.

image © p. guignard / SAEM val de seine
image © cyrille weiner
text: Philip Stevens, designboom

Läs mer om projektet här

Farming Kindergarden, Vo Trong Nghia Architects

This is not an URBANGREEN project but we found it very inspiring and well done.

Location: Dongnai, Vietnam
Site area: 10,650 sqm
Architect firm: Vo Trong Nghia Architects
Principal architects: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa, Masaaki Iwamoto
Architects: Tran Thi Hang, Kuniko Onishi
Contractor: Wind And Water House JSC
Client: Pou Chen Vietnam
Green building consultant: Melissa Merryweather
CFD analysis: Environment Simulation inc.

In Dongnai, Vietnam, Vo Trong Nghia Architects has completed the construction of ‘farming kindergarten’, a large pre-school designed to accommodate up to 500 local children. The project is envisioned as a model of sustainability set within the tropical climate, allowing the school’s young inhabitants to understand the importance of sustainable education and design. Located next to a shoe factory, the building is conceived as a continuous green roof that contains beneath it all of the site’s different programs.

A fully accessible green roof drawn in a triple-ring-shape creates three courtyards enclosed by the looping structure, providing safe and secure playgrounds for the kindergarten’s occupants. The different levels and gradients created by the building’s spiral form offer a series of distinct outdoor learning environments, where children are able to forge a close relationship with the natural world.

Energy saving systems have been integrated and applied across the design, with concrete louvers used for shading and recycled materials and water incorporated throughout. Consequently, the school is operated without air conditioning in the classrooms despite being located in a harsh tropical climate. Working with a relatively small budget, low-tech construction methods have been utilized and combined with locally sourced materials to reduce environmental impact.

Photo by Hiroyuki Oki
All images courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Text: Philip Stevens, designboom

Läs mer om projektet här